Hava Durumu

Bursa'da ambulans şoförü darp olayında Selim Yedikardeş'ten açıklama

Bursa’da hasta taşıyan paramedik ambulans sürücüsü Muhammed Ali Karasulu, trafikte yol verme meselesi yüzünden tartıştığı eski AK Parti Milletvekili Aday Adayı Selim Yedikardeş ve oğlu Melih Yedikardeş'in karıştığı yolda tartışma ve darp olayından sonra Selim Yedikardeş açıklamada bulundu.

Selim Yedikardeş'in açıklaması şu şekilde:

"Sonuçlarından herkesin üzüntü duyduğu bir olay sebebiyle, evladımın davranışının maksadını aştığını kabul ediyor ve bu nedenle şahsımıza yönelik kamuoyunda oluşan tepkileri saygıyla karşılıyoruz.

Ne olursa olsun, sergilediğimiz tutum ve davranışlar maksadını aşmış olup, kabul edilemez niteliktedir. Türk halkını ve kamuoyunu bilgilendirmek isteriz ki, yaşanan bu talihsiz olay sırasında, adı geçen ambulans şoförüyle yaşanan diyalog esnasında tarafımızca yapılan müdahaleler doğru değildi.

Ancak, olayın tüm yönleriyle anlaşılması için ifade etmek isteriz ki, ambulans şoförüyle yaşanan iletişim sırasında önümüzde boş bir yol olmasına rağmen şoför ilerlememiştir. Şoför, emniyet şeridinde bulunmamış ve durmamızı bizzat kendisi istemiştir. Şoför, camdan "Kolluk kuvvetlerini çağırıyorum, sağa çekin" diyerek işaret etmiştir. Olayın ardından oğlum, camdan yapılan diyaloglar sonucu tepki vermiştir. Ancak, ambulans şoförünün oğluma küfür ederek fiziki müdahalede bulunduğu ve ayağına bastığı da bu sürecin bir parçasıdır. Oğlumun ayağındaki kırık, yaşadığı ağrı, stres ve refleks nedeniyle bu duruma istemsiz bir şekilde tepki verdiğini belirtmek isteriz.

Ambulanslar ve ambulans şoförlerinin yalnızca hastayı en hızlı ve güvenli şekilde sağlık merkezine ulaştırmaya odaklanması gerektiğine inanıyoruz. Olay esnasında bizim tarafımızdan sergilenen şiddet dili ve tepki, her ne kadar yaşananlar kışkırtıcı olsa da kesinlikle yanlış ve kabul edilemezdir. Bu nedenle, davranışımızın bize düşen kısmındaki yanlışlar nedeni ile kamuoyundan özür diliyoruz.

Olayla ilgili yargı süreci başlatılmış olup, hukuki süreç avukatlarımız tarafından takip edilecektir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına, gelişmeleri saygıyla paylaşacağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla"

Oluşturulma Tarihi: 14 Ekim 2024, Pazartesi 11:48
Güncellenme Tarihi: 14 Ekim 2024, Pazartesi 11:52
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
DİĞER İÇERİKLER
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.